LED Fototherapie

is gebaseerd op het principe dat levende cellen licht kunnen absorberen en daardoor positief of negatief beïnvloed kunnen worden, dergelijke behandelingen zijn al langer bekend door bv. de herstellende en ontstekingsremmende eigenschappen ervan.
Terwijl we blootstelling aan licht vaak associëren met huidveroudering en –schade, heeft licht ook veel positieve invloeden op het lichaam. Het verschil tussen een positieve en negatieve invloed van licht ligt in de mate waarin we aan bepaalde delen van het lichtspectrum worden blootgesteld.

Voortdurende blootstelling aan UV-licht is zeer schadelijk, maar van gecontroleerde hoeveelheden (gefilterd) rood, blauw en onzichtbaar infrarood licht werd klinisch bewezen dat ze positieve effecten genereren.

De behandeling bestaat eruit om de huid te ‘bestralen’ met lage hoeveelheden van dit goedaardig licht waardoor de celfuncties weer energie krijgen en verschillende celprocessen gestimuleerd worden met positieve effecten op de huid tot gevolg.

Huidcellen met energie werken beter en herstellen sneller wat leidt tot een jongere, gezondere en stralende huid. Deze effecten zijn een natuurlijke reactie van de huid gelijkaardig aan de reactie van planten op de zon.

Voor Fotodynamische Therapie (PDT) wordt het LED-licht ingezet om de huid te behandelen voor medische indicaties nadat deze fotosensitief werd gemaakt door middel van een product dat op de huid wordt aangebracht.

Uniek aan Dermalux is dat PDT kan worden toegepast met de drie klinische golflengtes, nl rood (633nm), blauw (415nm) en NIR (830nm) of een combinatie ervan afhankelijk van de diepte van de laesie en de aard van de problematiek.

We behandelen onder andere huidverjonging, kraaienpootjes en vermindering van wallen rond de ogen, hyperpigmentatie, acné vulgaris, wondheling en brandwonden, cystische acné, rosacea en gevoelige huid, psoriasis,…

Deze behandeling wordt aangeraden met een abonnement/ kuur.

Maak een afspraak voor een behandeling

Klik op onderstaande link om meteen een afspraak voor een behandeling in te boeken